Marokko ble det første afrikanske laget til å nå en semifinale med en 1-0 seier over Portugal

Marokko har blitt det første afrikanske laget til å nå en VM-semifinale etter å ha dumpet ut Portugal og Cristiano Ronaldo i kvartfinalen.

Det er første gang en afrikansk fotball drakter har nådd semifinalen. De tre tidligere afrikanske landene som nådde kvartfinalen – Kamerun, Senegal og Ghana – ble alle eliminert før semifinalen.

Supportere som proppfulle kafeer i Rabat strømmet ut i gatene etter kampens sluttsignal. Gledesrop, horn og fyrverkeri startet en fest, verdig en VM-finale, som spredte seg gjennom den marokkanske hovedstaden.

Marokko-fans i fotball drakter jublet i Dohas gater, og viftet med palestinske og saudiske flagg sammen med Marokkos røde og grønne banner – et tegn på den arabiske solidariteten brakt frem i lyset av et verdensmesterskap i et arabisk land og nå, det første arabiske landet sikre en plass i semifinalen.

Den 37 år gamle Ronaldo i Portugal drakt vm 2022, en av fotballens beste spillere, men nå en avtagende kraft, startet ikke for andre strake kamp og kom inn som en innbytter i det 51. minutt. Han bommet på sin eneste sjanse til å utligne på pause.

Portugal fotball drakter begynte kampen med snitt tre mål i Qatar, men til tross for at de hadde mesteparten av ballen mot Marokko, klarte de ikke å få det til å telle. Åtte forskjellige spillere har scoret for Fernando Santos sitt lag i verdenscupen, og det var feil øyeblikk for nesten alle å ha en fridag.

"En gruppe som er for forent til å bli brutt av eksterne krefter," sa Ronaldo i et Instagram-innlegg torsdag. "En nasjon for modig til å la seg skremme av noen motstander. Et lag i ordets sanneste betydning, som vil kjempe for drømmen til slutten! Tro oss! Fortsett, Portugal!"