Bekjempelse av rasisme: Vinicius Jrs oppriktige bønn om endring

    Den brasilianske kantspilleren Vinicius Jr, som har spilt for Real Madrid siden 2018, uttrykte sin dype følelsesmessige kamp mot gjentatte rasistiske overgrep han møter i Spania. Den 23 år gamle fotballspilleren, i tårer, åpnet opp om prøvelsen sin, og innrømmet at han følte seg isolert og demotivert til tross for hans innsats for å bekjempe rasisme. Den kommende vennskapskampen mellom Brasil og Spania, som holdes på Real Madrids Santiago Bernabeu stadion, bærer slagordet «One Skin» i solidaritet mot rasisme.

    Vinicius, kjent for å intensivere kampen mot rasisme, avslørte sin sårbare side midt i de pågående utfordringene han har tålt de siste to årene. Til tross for mange offisielle klager, beklaget han mangelen på straff for gjerningsmenn. Hans emosjonelle strømning gjenspeiler belastningen slik misbruk har tatt på lidenskapen hans for spillet, og innrømmer at han føler seg stadig mer motløs for å fortsette å spille.

    Sist sesong alene var det 10 rapporterte tilfeller av rasistiske overgrep mot Vinicius, som fremhevet et vedvarende problem innen spansk fotball. Han understreket imidlertid at han ikke oppfatter Spania som iboende rasistisk og anerkjenner støtten fra medspillere i ligaen. Til tross for sine kamper, er Vinicius fortsatt håpefull og har kontaktet FIFA, UEFA og andre institusjoner for å få hjelp i kampen mot rasisme. Motet hans strekker seg utover banen og overgår fotballdrakter mens han kjemper mot diskriminering i fotball.

    Vinicius sin sentrale rolle i Brasils nylige seier mot England på Wembley Stadium understreker hans talent og motstandskraft midt i motgang. Mens Brasil forbereder seg på å møte Spania, gir Vinicius personlige kamp mot rasisme en gripende kamp, som fungerer som en del av en antirasismekampanje. Til tross for utfordringene han står overfor, har Vinicius fordypet seg i å studere problemet, og føler seg bedre rustet til å ta det offentlig. Den kommende kampen på Santiago Bernabeu vil se Vinicius Jr ha de livlige gule og grønne Copa América Brasil drakter mens han fortsetter sitt korstog mot rasisme. Hans modige holdning mot rasisme kaster ikke bare lys over hans personlige kamper, men forsterker også det presserende behovet for kollektiv handling for å bekjempe diskriminering i fotball.

    Verwante Tags

    fotballdrakter Copa América Brasil drakter

    Reacties

    Note: HTML is not translated!