Mendy blir Chelseas målvakt nummer én

I sommer styrket Lampard den angripende slutten av frontbanen med støtte fra Abramovich og signerte Mendy fra Rennes i slutten av september. Etter det tok han på seg trøya og ble med i klubben. Chelsea valgte Senegal Mendi som ny keeper og brukte 21 millioner pund.

Mendy i nr. 16-billige fotballdrakter var en motstander med null blokker i 10 av de påfølgende 12 kampene. Han slapp bare inn 2 mål i løpet av perioden. Han ble den første Chelsea-keeperen siden Cech som hadde null blokk i sine to første seriekamper. På serienivå er Mendy den eneste keeperen som har spilt mer enn 90 minutter i Premier League denne sesongen og fremdeles opprettholder en rekord for ikke å slippe inn et mål. Samtidig er han også den første Chelsea-keeperen som holder nullen i de tre første Premier League-kampene siden Cech. Den tsjekkiske keeperen oppnådde denne bragden i 2004.

Chelsea slo Burnley 3-0 på bortebane og vant sin første Premier League-seier på nesten tre runder. De gjorde uavgjort 0-0 med Sevilla og Manchester United, og feide deretter Krasnodar 4-0. Nå slo de Burnley med 3 mål. Mendy, den nye keeperen til laget, hadde på seg en Chelsea 2020-2021 fotballdrakter og opprettholdt null tetning i de første tre Premier League-kampene, og gjenskape miraklet til lagmedlem Cech.

Chelsea gjorde uavgjort med Manchester United 0-0 på bortebane. Manchester United hadde mange scoringsmuligheter, men de ble alle drept av Chelsea-keeper Mendy en etter en. Mendy var den beste i spillet. I hele spillet gjorde Mendy totalt 4 redninger. Bortsett fra B Fees langskudd med lav trussel, var de andre 3 gangene gode muligheter for Manchester United, men de ble alle løst av Mendy. I Chelseas offisielle beste spillerstemme ble Mendy kåret til den beste spilleren. Chelsea-trener Frank Lampard mener at Mendy, som har spilt jevnt og trutt, har blitt lagets målvakt nummer én.