Maradona døde av plutselig hjertestans

    Om morgenen den 25. lokale tiden døde Maradona, en generasjon fotballkonge, av hjertestans hjemme i en alder av 60. Obduksjonsresultatene viste at Maradona døde naturlig på grunn av sykdom og det var ingen tegn til vold.

    Som en berømt argentinsk fotballspiller og trener ble Maradona født i Buenos Aires, Argentina 30. oktober 1960. Maradona debuterte i det argentinske ungdomslaget. I løpet av karrieren hadde han på seg en billige fotballdrakter og spilte for Boca Juniors, Barcelona, ​​Napoli, Sevilla og Newells Old Boys.

    Mellom 1977 og 1994 spilte Maradona 91 kamper for det argentinske landslaget og scoret 34 mål. I juni 1986 ledet Maradona Argentina-laget til verdensmesterskapet. I juli 1990 tapte det argentinske laget ledet av Maradona for Forbundsrepublikken Tyskland i verdenscupfinalen og ble nummer to.

    For klubben ledet Maradona Napoli-laget til å vinne Serie A-mesterskapet to ganger i 1987 og 1990. Han vant også UEFA Cup og Coppa Italia. 29. oktober 1997 tok han av seg Boca Juniors 2020-2021 fotballdrakter og trakk seg fra Boca Youth Team. I 588 klubbkamper scoret Maradona 312 mål. I løpet av sin tid i Napoli ledet han laget sitt til å vinne Serie A-mesterskapet to ganger og vant en gang UEFA Cup.

    Maradonas levninger ble fraktet til presidentpalasset i Argentina. Den argentinske regjeringen holdt en statsbegravelse for Maradona, og landet gikk inn i en tre dager lang sorgperiode. Maradonas kiste var dekket av det argentinske flagget og trøye nr. 10, og fans stilte opp for å gå inn i presidentpalasset for å farvel med den legendariske stjernen. Radonas begravelsestid var lokal tid i Argentina denne torsdagen, og han ble gravlagt på en kirkegård utenfor den argentinske hovedstaden Buenos Aires.

    Verwante Tags

    billige fotballdrakter Boca Juniors 2020-2021 fotballdrakter

    Reacties

    Note: HTML is not translated!